НОВИНИ‎ > ‎

В Свищов се провежда уникална по рода си инициатива!

posted Aug 8, 2016, 2:18 AM by Institute Perspectives   [ updated Aug 8, 2016, 2:19 AM ]

От 8 август до 2 септември в Свищов нашата организация в името на просперитета на младежите и тяхното ползотворно развитие организира серия от обучителни курсове за млади хора на възраст 13-30г.  Лектори и основни модератори, ще бъдат стажантите от нашата организация, които са от Италия, Испания и Полша. Те са селектирани измежду 40 кандидати от над 15 европейски страни. Тримата лектори, са ерудирани млади хора на възраст 22-25г. Всеки ден заниманията с младите хора ще бъдат от 15:00 до 17:00 ч. в зала 31 на ДТГ „Димитър Хадживасилев“ гр. Свищов.

Основната цел на заниманията е да покаже на младите Свищовлии, широката гама от възможности за професионално и личностно развитие, чрез участия в европейски образователни програми. Информацията ще бъде споделяна с младите хора посредством методите на неформалното образование.   

Важно е да се отбележи, че инициатива с толкова дълга продължителност и водена от международни лектори е единствена по рода си за България. Поради този факт, ние от Институт Перспективи, насърчаваме всички хора в Свищов да споделят тази информация с младежите. Тъй като участието в тези занимания, може да им отвори врата от многото европейски възможности. Младите хора могат да посетят веднъж някое от заниманията и ако им допадне да продължат.

Ние от Институт Перспективи, гарантираме, че най-активните и амбицирани младежи в близкото и далечно бъдеще ще ги включваме в екипите на проекти по които работим.

Важно е да отбележим, че от интереса и присъствието на младите хора, зависи дали нашата организация ще продължи да работи в Свищов или ще се насочи към развитието на младежкият потенциал в други точки на Европа.

 

Снимки от първите 2 еднодневни обучения проведени през месец Юли от нашата организация посветени на програмата „Еразъм+