НОВИНИ‎ > ‎

Представители на Сдружение "Институт Перспективи", участваха в международен проект за борба с наркотиците.

posted Mar 12, 2016, 3:42 AM by Institute Perspectives

Между 3 и 11 Март 2016 в средновековен замък, край град Лион, Франция се проведе младежки обмен по КД1 на програма Еразъм+ с тема: Health in all its expressions. С участници на възраст 18-25г. от Испания, Италия, България, Франция и Полша.Представители на Институт Перспективи, бяха Ахмед Куйтов, Виктория Станчева и Георги Стефанов.

Мисията на младежкия обмен е била да събере млади хора от различни европейски страни с високи нива на употреба на наркотични вещества сред младежите. Като задачата на проекта е да направи младежите устойчиви на влиянието на наркотиците, като в същото време ги превърне в мултипликатори, които да разпространяват сред други млади хора за вредата от употребата на наркотични вещества. За тази задача младите хора трябва да бъдат добре информирани за вредата от употребата на наркотични вещества.

    По време на обмена младите хора са били обучени как да създават и провеждат кампании от малък мащаб срещу наркотиците. В един от работните дни, участниците са провели информационна кампания сред жителите на гр. Лион.

    Наред с всичко изброено по време на обмена се е провел и културен обмен между участниците, който им е спомогнал да бъдат по-толерантни и да приемат различните, като благо, придаващо многообразие на голямото европейско семейство. 

              


           
              
Comments