НОВИНИ‎ > ‎

Председателят на Институт Перспективи изнесе публична лекция в Свищов по случай денят на Европа!

posted May 9, 2016, 4:54 AM by Institute Perspectives   [ updated May 9, 2016, 4:55 AM ]

По покана на Директорката на ДТГ „Димитър Хадживасилев“ г-жа Румяна Иванова беше изнесена публична лекция от   г-н Ахмед Куйтов  пред ученици от 8 до 11 клас на тема – „Европа, като възможност за развитие на младежкия потенциал“.

Г-н Куйтов в началото на своето представяне поздрави учениците по случай празничният ден. Изказа тезата, че днес Европа е в затруднено положение и единствено младите хора са гарант за положителен развой на всяко едно предизвикателство пред Европейският съюз.

Втората част от неговата лекция беше посветена на програма “Еразъм+ и възможностите, които предоставя на младежите. В хода на лекцията той представи предстоящите младежки обмени в различни страни от Европа на ръководената от него организация. Изказа становището, че макар организацията да е със седалище Свищов, все още рядко негови съграждани се решават да участват в такъв вид проекти. Но въпреки всичко се надява в близкото бъдеще това да се промени и надежда за това му дават учениците в аулата.

Накрая на своето представяне анонсира за предстоящите летни академии на Институт Перспективи, в които лектори и обучители ще бъдат младежки работници от различни Европейски държави и България. Целта им е младите европейци да предадат своя опит свързан с неформалното образование и разработването на европейски образователни проекти на свищовските младежи. Предстоящата инициатива на организацията ще бъде в партньорство със Стопанска Академия Д.А. Ценов и училища от територията на областта. Учениците и директорката г-жа Иванова изразиха желание да се включат в летните академии, чрез което според г-н Куйтов, това е ясен знак за смислеността на инициативата.