НОВИНИ‎ > ‎

Младежи от България взеха участие в международен проект свързан с наркозависимостта.

posted Dec 10, 2015, 7:02 AM by Institute Perspectives   [ updated Dec 10, 2015, 7:02 AM ]

През периода 19.11-28.11. 2015 г. се състоя младежки обмен по КА1 на Еразъм+  с тема: ‘’ Just Breathe’’           (в превод ‚‘‘ Само дишай‘‘) , събитието се проведе в Кършехир , Турция.

Участие взеха организации от 5 държави – Естония, Литва, Хърватия, България, Румъния и Търция. Темата на семинара, който бе финансиран от Еразъм + , бе наркозависимостта сред младежите , превенцията и борбата с нея.

От организациите, представляващи всяка една държава бяха изпратени петима души. Институт Перспективи бе представен: Мерлин Мюзекяр (тийм лидер),Константина Петрова, Антослав Илиев, Йоанна Грънчарова и Георги Илиев.

По време на обмена стана  още по-ясно, че проблемът с наркозависимостта в ЕС се увеличава през последните години, както и , че спада границата на започване. Участниците  представихме своите идеи как да предотвратим тази заплаха и да предпазим идните поколения.

Характерна черта на семинарите е да се провеждат чрез интерактивни и иновативни методи. Всеки участващ има поле за изява, всяка една различна гледна точка бива дискутирана и изслушвана. По време на обмена, българските представители са си имали възможността да участват в различни обучения , изискващи работа в екип и находчивост, което от своя страна е довело до спечелването на много нови приятелства.