НОВИНИ‎ > ‎

Институт Перспективи започва работа по международен проект "Young people from unemployment to employment"

posted Jan 8, 2016, 1:53 PM by Institute Perspectives   [ updated Jan 8, 2016, 1:54 PM ]
Имаме удоволствието да ви уведомим, че Центърът за Развитие на Човешките Ресурси одобри проектно предложение с номер 2015-3-BG01-KA105-022627. Тема на проекта: "Young people from unemployment to employment".  с водеща организация - Сдружение "Институт Перспективи". по Ключова дейност 1 "Образователна мобилност за граждани", сектор "Младеж" на Еразъм+. 

Институт Перспективи в  партньорство с 6 организации от Чехия, Естония, Полша, Италия, Турция, Литва в периода февруари - май 2016г. ще изпълнява проекта.
Основните дейности по проекта са младежки обмен, който ще се проведе в периода между 6 и 14 април 2016 г. в гр. Свищов, Област Велико Търново, България. В него ще участват общо 42 младежи и 7 ръководители, представители на държавите партньори. Младите хора ще бъдат на възраст от 18 до 29 г. По време на проекта ще бъде подготвен двуезичен наръчник с методология и добри практики за справяне с младежката безработица, който в последствие ще бъде достъпен безплатно в интернет. В реализацията на проекта ще се организира кръгла маса с тема: Младите, от безработицата към предприемачеството. В която за участие ще бъдат поканени представители на младежки организации, бизнеса и служители на общините във Великотърновска област. 

Нужно е да се отбележи, че това ще е първият по рода си проект, който ще се проведе на територията на община Свищов.