НОВИНИ‎ > ‎

Институт Перспективи проведе семинар в ПГ по ЛПС гр. Свищов

posted Feb 1, 2017, 9:24 AM by Institute Perspectives

Младежките работници от Институт Перспективи – Сандра-Мария Хенриксон, Алексей Алексеев Аданцов, Георги Симеонов Денков и Любослав Недялков Лесичков проведоха в Професионалната гимназия по лека промишленост и строителство в гр. Свищов семинар с тема – Неформалното учене в помощ на ученика. Целта на събитието бе да се демонстрират техниките от неформалното учене за подбуждане на интерес към образованието. Специфичното за семинара е той се реализира по предложение на ученици от ПГ по ЛПС гр. Свищов, участвали в предходни обучения на нашата организация. Също така семинарът е първият, който се фасилитира от Сандра и Алексей, които са ученици от 9 и 10 клас на СУ „Николай Катранов“ и СУ „Димитър Благоев“. Младежките работници разясниха на учениците за същността на неформалното учене и как то подпомага по-ефективното усвояване на знания, които спомагат за професионалната реализация на личността.

Любослав и Георги, които са едни от най-активните младежки работници, участвали във всички инициативи на организацията ни от месец Юли 2016г. до моментадемонстрираха неформални техники за създаване на доверие между участниците и изграждане на екип.

Чрез семинарът екипът на Институт Перспективи продължава да популяризира неформалното учене сред училищната общност в гр. Свищов.
Comments