НОВИНИ‎ > ‎

Институт Перспективи продължава да изпраща български младежи да участват в европейски тренинг курсове

posted Dec 8, 2015, 8:04 AM by Institute Perspectives   [ updated Dec 8, 2015, 8:05 AM ]

Осем представители на „Институт Перспективи“ през декември ще се включат в три международни тренинг курса по КА1 на Еразъм + в Румъния, Испания и Турция. 

*Председателят на организацията – Ахмед Куйтов, заедно с Константина Петрова от ЧЦКЛР „Румелина“ гр. Варна в периода 6-16.12.2015г. ще вземат участие в тренинг курс с тема: Non formal+“ в Poiana, Romania. Целта на курса е да се разработят нови методи на неформалното обучение. В проекта участват експерти от 10 НПО, работещи в сферата на европейската интеграция и младежта от България, Хърватия, Холандия, Гърция, Латвия, Литва, Португалия, Полша, Италия и Румъния.

* Нина Шопова, Ива Маринова, Росана Радулова и Милен Денчев в периода 7-14.12.2015 ще представят сдружението и България в тренинг курс с тема: Power in the economy; women employment!” в Трабзон, Турция. Целта на проекта е да се развият възможностите за включването на жените в трудовия пазар. В проекта са включени теми свързани с доброволчеството, европейската интеграция, диалога между институциите и др. В тренинг курса участват 24 младежи от България, Турция, Латвия, Македония, Румъния и Италия.

* Красимира Крумова и Цветелина Герова между 7-14.12.2015 ще вземат участие в тренинг курс с тема: Sports can change your life в Барселона, Испания. Задачата на курса е да мотивира младежките работници да използват методите на физическата активност и спорта, чрез които да предизвикат промяна в обществените нагласи на обществото, както и да запознае участниците със задачата на лидера в спорта.

Нашите представители ще споделят опита си по темите, както и ще представят възможностите, които предлага организацията ни относно публикуването в международния научен журнал и участието в различни международни проекти. По време на традиционните културни вечери ще представят български храни, напитки и хорá.

Ръководството на Институт Перспективи съвместно с отдел „Европейски проекти“ си поставят за цел през 2016г. да развият организацията до топ 3 на изпращащите младежи в Еразъм + проекти.