НОВИНИ‎ > ‎

Институт Перспективи беше партньор по проект с тема: Green R(evolution)

posted Nov 28, 2016, 4:42 AM by Institute Perspectives

В периода 19-27 ноември 2016г. се проведе младежки обмен по КД1, Сектор „Младеж“ на програма „Еразъм+“ в гр. Болу, Турция. В който участие взеха 36 младежи от Литва, Румъния, Македония, Унгария, Турция и България. Участниците от нашата организация бяха Любослав Лесичков, Светослав Дичков от СУ „Николай Катранов“ гр. Свищов. Георги  Денков от СУ „Димитър Благоев“ гр. СвищовЛюдмил Тодоров от ПГ по ЛПС гр. Свищов и Бориса Глушкова от ПЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“ гр. Велико Търново. Всички те бяха селектирани за участие, след като преминаха успешно през обученията на лятна академия „Перспективи“, която се проведе в периода юли-септември 2016г.  Ръководител на групата и фасилитатор по време на обмена беше г-н Ахмед Куйтов.

Основната цел на обмена беше да се обсъдят проблемите на околната среда и да се потърсят решения за тях. Чрез обмена се създаде основа за последващо сътрудничество между младежите от различните страни.  Младежите от България презентираха основните предизвикателства пред екологичното благополучие в страната ни. Заедно с другите младежи подготвиха късометражни филми, които предлагат решения  по основни проблеми. Групово с чуждестранните участници разработиха проекта идея за бъдещо събитие.

Г-н Ахмед Куйтов изнесе пред участниците лекции на теми: Младежките проекти по програма „Еразъм+;  Младежката работа чрез неформалните техники на обучение;  Европейските политики в областта на околната среда

Comments